helmikuu 1, 2021

AaaS eli mobiilisovellus palveluna

AaaS (Application as a service) eli mobiilisovellus palveluna

Palvelumallin mahdollisuus on alkanut yleistymään arkisissakin asioissa. Voit nykyään ostaa palveluna vaikka kahvia. Me SuperAppilla olemme tuoneet mallin myös mobiiliappien maailmaan: meiltä saat mobiilisovelluksen palveluna kiinteällä kuukausihinnalla. Mikä tämä palvelumalli on ja miten se auttaa juuri sinun organisaatiotasi?

Mikä on palvelumalli?

XaaS (Anything as a Service) on yleinen termi, joka tarkoittaa minkä tahansa tuotteen toimitusta palveluna. Siinä yritys toimittaa palvelunsa yleensä internetin välityksellä eikä paikan päällä.

Erilaisia palvelumalleja ovat esimerkiksi IaaS (Infrastructure as a Service), PaaS (Platform as a Service) ja kenties tunneteuimpana SaaS (Sorftware as a Service). IaaS sisältää infrastruktuurin, PaaS sovellusalustan ja SaaS sovellukset. 

Jos käytössäsi on vaikkapa Netflix tai Spotify, olet jo SaaS-palvelumallin käyttäjä.

Sen sijaan että ostaisit kerralla isolla summalla kokonaisen videovuokraamon tarjonnan, palvelumallissa maksat kiinteän kuukausihinnan ja pääset katselemaan myös elokuvia, jotka on lisätty palveluun sen jälkeen, kun sinusta tuli asiakas. Palvelumallissa pääset nauttimaan jatkuvista parannuksista. 

“Perinteisessä mallissa sovellus maksetaan ennen kuin se on valmis, meillä sovelluksen kk-hinta starttaa vasta sitten, kun appi on käytössä.”

AaaS eli mobiilisovellus palveluna

Meidän palvelumallimme on nimeltään AaaS eli Application as a Service. Mitä se käytännössä tarkoittaa? Asiakas saa mobiilisovelluksen palveluna eli ikään kuin jatkuvana kuukausitilauksena.

AaaS-malli mahdollistaa nopean sovelluskehityksen ja appin toimituksen asiakkaalle. Perinteisessä mallissa sovellus maksetaan ennen kuin se on valmis, mutta meillä sovelluksen kuukausihinta starttaa vasta sitten, kun sovellus on käytössä. 

Asiakas hyötyy AaaS-mallista, sillä palvelu on jatkuvaa, hyödyt saa heti eikä ennakkoinvestointeja vaadita.

“Mobiilisovellus palveluna tuo asiakkaalle ennen kaikkea selkeyttä ja mielenrauhaa.”

Palvelu ei lopu, kun sovellus on valmis

AaaS-mallissa ei ole pelkoa, että sovelluksen toteuttaja tekee katoamistempun, kun appi on saatu ulos maailmaan. Jatkuva ylläpito kuuluu kuukausihintaan.

Mobiilisovelluksen palvelumalli tuokin asiakkaalle ennen kaikkea selkeyttä ja mielenrauhaa. Tiedät täsmälleen, mitä maksat ja milloin. Ja olemme tukenasi myös sovelluksen julkaisun jälkeen.

Haussa oma appi? Ota yhteyttä ja kerro ideasi.

Lue myös

Ota yhteyttä