Elenia Elenia GO

EleniaGO sovellus

EleniaGO joukkoistaa sähköverkon kuntotiedon keräämisen pelillistämisen keinoin

Tarve

Elenia palvelee asiakkaitaan Suomen toiseksi suurimpana sähköverkkoyhtiönä, ja ylläpidettävää sähköverkkoa yhtiöllä on yli 75 500 kilometriä. Yksistään sähköverkon muuntamoita ja jakokaappeja on yli 80 000 ja niiden säännöllinen tarkastuskierto vie vuosia.

Miten seurata näiden verkkokomponenttien ulkoista kuntoa tarkastusten välissä? 

Koska lähes kaikilla on taskussaan älypuhelin, Elenia ideoi sovelluksen, jolla pelillistämisen keinoin aktivoidaan ulkoilijat ottamaan kuvia sähköverkon muuntamoista ja jakokaapeista kuntotiedon keräämiseksi.

Sovelluksen avulla ihmiset saadaan myös tietoisemmiksi heitä palvelevasta laajasta sähköverkosta ja muun muassa sen turvallisuudesta.

 

Ratkaisu

EleniaGO-sovelluksella jäljitetään leikkisästi tihulaisten sähköverkkoon aiheuttamia vaurioita.  Se pelillistää sähköverkon kuntotiedon keräämisen: Elenia saa arvokasta dataa verkkonsa kunnosta ja käyttäjä saa hauskan ja aktivoivan pelin sekä lunastettavia palkintoja.

Sovelluksen avulla käyttäjä voi valokuvata sähkölaitteita, mistä hän saa vastineeksi pisteitä. Pisteillä voi lunastaa erilaisia palkintoja.

Sovellukseen rekisteröidytään ja kirjaudutaan sisään. Karttapohjan avulla käyttäjä näkee oman sijaintinsa ja kuvattavia kohteita. Sovellus avaa puhelimen kameran, jolla kerättävät kohteet on helppo kuvata. Kuvan oton jälkeen kohdetta voi myös kommentoida. Elenia hyödyntää tätä tietoa sähköverkon kunnonhallinnassa.

Käyttäjä näkee sovelluksessa erilaista dataa omasta pelaamisestaan. Hän näkee oman pistemääränsä ja käynnissä olevat haasteet sekä niiden tilanteen.

Ja jotta kyseessä olisi kunnon peli, on sovelluksessa totta kai myös pistetilasto, josta käyttäjät näkevät sekä omansa että muiden käyttäjien sijoituksen.

Mielikuvituksellisella sovelluksella jopa sähköverkon ylläpidosta voi tehdä hauskaa.

 

Käytetyt toiminnallisuudet

  • Rekisteröityminen ja kirjautuminen
  • Käyttäjäprofiili
  • Kartta ja geolokaatio
  • Kuvien jakaminen
  • Uutisosio
  • Hallintapaneeli ja sisällön hallinta

Harri Salomäki

Kumppanuus- ja innovaatiopäällikkö / Elenia

SuperAppin sovelluskehitysalusta ja -konsepti ovat selvästi timanttia.

Kysy lisää:

Aleksi Linna

Myyntipäällikkö

+358 50 442 1292

Ota yhteyttä