Asiakkaamme EleniaGO:n uusi mobiilisovellus.

Sovelluksen ideointi sähköverkkoyhtiö Elenialle

ELENIA

Suomen toiseksi suurin sähköverkkoyhtiö ideoi sovelluksen, joka helpottaa sähköverkon kuntotiedon keräämistä, innostaa liikkumaan ulkona ja jakaa tietoa sähköverkosta. Me toteutimme sen.

Yli 5 000 kuvaa ensimmäisen viikon aikana

Näkyvyys ja kiinnostus myös mediassa

Tekoäly apuna tiedon käsittelyssä

Tausta

Yli 75 500 km sähköverkkoa ylläpidettävänä

Elenia palvelee asiakkaitaan Suomen toiseksi suurimpana sähköverkkoyhtiönä, ja ylläpidettävää sähköverkkoa yhtiöllä on yli 75 500 kilometriä. Yksistään sähköverkon muuntamoita ja jakokaappeja on yli 80 000 ja niiden säännöllinen tarkastuskierto vie vuosia.

Miten seurata näiden verkkokomponenttien ulkoista kuntoa tarkastusten välissä?

IDEA

Kaikki mukaan ulkoilemaan ja keräämään kuntotietoa

Koska lähes kaikilla on taskussaan älypuhelin, Elenia ideoi sovelluksen, jolla pelillistämisen keinoin aktivoidaan ulkoilijat ottamaan kuvia sähköverkon muuntamoista ja jakokaapeista kuntotiedon keräämiseksi.

Sovelluksen avulla ihmiset saadaan myös tietoisemmiksi heitä palvelevasta laajasta sähköverkosta ja muun muassa sen turvallisuudesta.

EleniaGO sovelluksen näkymiä puhelimessa.
Ratkaisu

Elenia joukkoistaa verkon kuntotiedon keräämisen sovelluksen avulla

EleniaGO-sovelluksella jäljitetään leikkisästi tihulaisten sähköverkkoon aiheuttamia vaurioita. Se pelillistää sähköverkon kuntotiedon keräämisen: Elenia saa arvokasta dataa verkkonsa kunnosta ja käyttäjä saa hauskan ja aktivoivan pelin sekä lunastettavia palkintoja.

Sovelluksen avulla käyttäjä voi valokuvata sähkölaitteita, mistä hän saa vastineeksi pisteitä. Pisteillä voi lunastaa erilaisia palkintoja.

Sovellukseen rekisteröidytään ja kirjaudutaan sisään. Karttapohjan avulla käyttäjä näkee oman sijaintinsa ja kuvattavia kohteita. Sovellus avaa puhelimen kameran, jolla kerättävät kohteet on helppo kuvata. Kuvan oton jälkeen kohdetta voi myös kommentoida. Elenia hyödyntää tätä tietoa sähköverkon kunnonhallinnassa.

Käyttäjä näkee sovelluksessa erilaista dataa omasta pelaamisestaan. Hän näkee oman pistemääränsä ja käynnissä olevat haasteet sekä niiden tilanteen.

Ja jotta kyseessä olisi kunnon peli, on sovelluksessa totta kai myös pistetilasto, josta käyttäjät näkevät sekä omansa että muiden käyttäjien sijoituksen.

Mielikuvituksellisella sovelluksella jopa sähköverkon ylläpidosta voi tehdä hauskaa.

Sovelluksen ominaisuuksia

"SuperAppin sovelluskehitysalusta ja -konsepti ovat selvästi timanttia."​
Harri Salomäki, Elenia
Harri Salomäki
Elenia

Onko sinulla idea?

    Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.


    Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojakäytänteemme.

    Lisää töitämme

    Ota yhteyttä