7 toukokuun, 2021

KodinPron idea ja sovellus olivat niin hyvät, että Easoft halusi ostaa ne

KodinPro syntyi mobiilisovelluksen ympärille. Jari Parviaisella ja Lauri Ahokkaalla oli ajatus, miten kodin remontti- ja korjaustöiden tilaamisesta voisi tehdä helpompaa, mutta tekniseen toteutukseen kaivattiin apua. Sen puolen hoiti SuperApp.

KodinPro®-sovellus syntyi täyttämään aukon kodinomistajan ja saneeraustöitä tarjoavien yritysten välille. Kuluttajilla on isompia ja pienempiä huolto- ja korjaustarpeita, mutta työn toteuttajan löytäminen on hankalaa. Tarjouspyyntöjä pitää lähetellä eri firmoille ja sitten vielä toivoa, että haluttuna ajankohtana jollakin olisi tilaa kalenterissa. 

Ratkaisu? Mobiilisovellus, joka yhdistää työn tilaajan ja tekijän. 

Lopputuloksesta tuli niin hyvä, että alan toinen toimija Easoft Group halusi ostaa sen. 

Idea sai alkunsa yrittäjän omasta tuskastumisesta

Kuten usein käy, myös KodinPron idea sai alkunsa yrittäjän omasta kokemuksesta. Lauri Ahokas tuskastui etsiessään yritykselleen apua huoltotöihin. Tekijää ei vain löytynyt. Kävi ilmi, ettei hän ollut ongelman kanssa yksin. 

“Tuli esille, että ongelma on jopa suurempi kuluttajapuolella, eli kuluttaja ei löydä tekijää, johon saa helposti yhteyttä”, toinen perustaja Jari Parviainen kertoo. 

Tästä alkoi KodinPron tarina vuonna 2018. 

KodinPro®-sovellus palvelee sekä asiakkaita, jotka etsivät apua erilaisiin kodin huolto- ja korjaustöihin että alan ammattilaisia, jotka tarjoavat kyseisiä palveluja. 

Kun astianpesukone pitäisi asentaa, KodinPro®-sovelluksesta on helppo tarkistaa, kuka alueella toimiva tarjoaja olisi vapaana sopivana ajankohtana. Asiakas voi pyytää tarjouksen suoraan sovelluksen kautta. Ja sovelluksen käyttö on kuluttajalle täysin ilmaista.

“Päädyimme SuperAppiin, koska saimme ajatukset yhteistyöstä ja sisällöstä rullaamaan ensimmäisestä palaverista alkaen.”

Jotkut asiat kannattaa ulkoistaa 

Kun ajatus omasta palvelusta ja sovelluksesta syntyi, alkoi myös tekninen kehitystyö. Koodausta lähdettiin toteuttamaan omin voimin. Vauhtiin päästiin, mutta kävi ilmi, että urakka on liian iso.

Kesällä 2018 alkoi toteuttajan etsintä, ja yrittäjät olivat yhteydessä useisiin eri toimijoihin. Lopulta valinta osui SuperAppiin.

“Päädyimme SuperAppiin, koska saimme ajatukset yhteistyöstä ja sisällöstä rullaamaan ensimmäisestä palaverista alkaen”, Jari kertoo. 

Idea oli olemassa, mutta myös rahoitukselle oli tarvetta. SuperAppilta löytyi neuvontaa tähänkin kohtaan. Uutta tuotetta tai palvelua kehittäville yrityksille on tarjolla erilaisia rahoitusvaihtoehtoja aina Business Finlandin innovaatiosetelistä ELY-keskusten tukiin, mutta yrittäjälle ei ole aina selvää, miten niitä voi hyödyntää.

“SuperApp auttoi meitä myös rahoituskanavien löytämisessä. Tämä oli meille ratkaisevaa.”

Niin mainio idea ja sovellus, että Easoft halusi sen omakseen

KodinPro®-sovellus näki päivänvalon vuonna 2019. Ei kauaakaan, kun toinen alan toimija, Easoft Group, kiinnostui sovelluksesta. Huhtikuussa 2021 allekirjoitettiin kauppakirja ja Easoft Group osti osake-enemmistön KodinProsta.  

Mikä sai Easoftin kiinnostumaan KodinProsta?

“KodinPron etu muihin palveluihin nähden on juurikin sovellus. Käyttö on helppoa ja nopeaa, ja palvelumme yhdistettävyys muihin palveluihin oli tärkeää. KodinPro on nykyaikainen, ja ennen kaikkea mahdollisuudet ovat rajattomat”, Jari avaa syitä kaupan taustalla.

Easoftilla uskotaan, että verkossa käytävä kauppa tulee vain kasvamaan, joten on luontevaa, että myös remonttipalvelujen ja pientöiden tilaaminen onnistuu netin kautta. KodinPron hankkiminen onkin Easoftille tärkeä strateginen askel, jotta yritys voi palvella asiakkaitaan jatkossa entistäkin paremmin.

Nyt yrityskaupan myötä Easoftin tarjoama on aiempaa kattavampi. Kuluttajan kannalta homma rullaa kuten ennenkin, mutta työn toteuttaja saa asiakaskanavan lisäksi nyt myös toiminnanohjausjärjestelmän saumattomasti yhdessä paketissa.

Miltä KodinPron ja Easoftin yhteinen tulevaisuus näyttää? 

“Tulevaisuus näyttää erittäin lupaavalta. Easoft tuo laadukkuutta, osaamista, markkinointitukea ja kokonaisvaltaista näkemystä. Lisäksi heidän mukaantulo mahdollistaa palvelun laaja-alaisen näkyvyyden ja mahdollisuudet kansainvälistymiseen.”

Pidetään siis KodinProta silmällä jatkossakin.

Idea riittää – SuperApp hoitaa loput

KodinPron tarina on ollut jännittävä myös SuperAppin kannalta. Olemme saaneet olla mukana mahdollistamassa KodinPron kasvutarinan ja nähdä palvelun koko elinkaaren – aina ideasta yrityskauppaan asti.

Onko sinullakin mielessä potentiaalinen sovellus? Se riittää. Me voimme hoitaa tekniikan kohdilleen. 

Meillä on kokemusta eri tilanteessa olevista yrityksistä ja erilaisista tarpeista. Vasta aluillaan oleva startup tai vakiintunut yritys, joka haluaa kehittää ja tehostaa toimintaansa? Mikä tilanteesi onkaan: kun sinulla on idea, meillä on toteutus. 

Kerro meille villeimmätkin visiosi ja katsotaan, miten niistä tehdään totta. Ota meihin yhteyttä.

Lue myös

Ota yhteyttä