fbpx
Caravan-sovellus

Caravan-lehti valloitti myös mobiilin

SUOMEN CARAVAN MEDIA

Karavaanareille suunnatun julkaisun lukeminen onnistuu nyt helposti myös tien päällä.

Tausta

Suomen ainoa matkailuautoilun- ja vaunuilun erikoismedia

Suomen Caravan Media Oy julkaisee Caravan-lehteä, joka on Suomen ainoa matkailuautoiluun -ja vaunuiluun erikoistunut media. Tämän lisäksi se julkaisee Leirintäopasta, josta löytyy karavaanareille tärkeää tietoa leirintäpaikoista ja niiden sijainnista. Molemmilla printtijulkaisuilla on myös oma sivustonsa.

Tarve

Liikkuvaan elämäntapaan sopiva lukukokemus mobiilisovelluksen avulla

Karavaanarit ovat liikkuvaa väkeä, mikä tarkoittaa, että lehden lukemisen pitäisi onnistua kätevästi mukana kulkevilla laitteilla. Yleensä siis puhelimella tai tabletilla.

Caravan Media oli saanut omilta asiakkailtaan selvän toiveen: mobiilisovellukselle olisi tarvetta. Sekä Caravan-lehden että Leirintäoppaan sivustojen lukeminen oli hankalaa puhelimen web-selaimella, kun aina piti etsiä www-osoite ja kirjautua pikkuruudulla. Toiveena oli mobiiliapplikaatio, jonka saa helposti auki ilman selaimen kanssa säätämistä.

Sovelluksessa olisi oltava helposti saatavilla molemmat sivustot samassa paikassa, niiden välillä liikkumisen olisi oltava kätevää ja käyttäjän olisi pysyttävä sisään kirjautuneena ilman tietojen syöttämistä joka kerta uudelleen.

Ja Caravan Median kannalta haettiin ekstrahyötynä myös markkinointiarvoa: sovelluksessa pitäisi olla mahdollista liittyä lehden tilaajaksi tai SF-Caravan ry:n jäseneksi.

Ratkaisu

Simppeli sovellus tuo kaiken tarpeellisen puhelimeen ja tablettiin

Suurin osa sovelluksen käyttäjistä kuuluu hieman varttuneempiin väestöryhmiin, joten sovelluksesta toivottiin mahdollisimman selkeää ja helppokäyttöistä.

Kehitimme Caravan Median toiveita vastaavaan sovelluksen, joka on sekä ulkonäöltään että sisällöltään yksinkertainen ja intuitiivinen. Käyttäjän tarvitsee kirjautua sisään vain kerran ja sovellus muistaa kirjautumisen.

Sovelluksessa voi lukea sekä Caravan-lehden että Leirintäoppan verkkoversiota, ja niiden välillä liikkuminen on helppoa. Riittää, kun avaa appin ja valitsee, kumpaa sivustoa haluaa lukea – ilman selaimen avaamista.

Lopputuloksesta tuli sellainen kuin haluttiinkin: simppeli sovellus, joka tarjoaa kaiken tarpeellisen, mutta ei mitään turhaa.

Sovelluksen ominaisuuksia

"SuperApp vei projektia alusta asti jämäkästi eteenpäin. Harvoihin kehitystoiveisiin tartuttiin joustavasti ja ripeästi, ja lopputulokseen olivat oikein tyytyväisiä sekä me että loppukäyttäjät."​
Pauli Salokangas
Päätoimittaja, Caravan-lehti

Onko sinulla sovellusidea?

    Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

    Lisää töitämme

    Ota yhteyttä