fbpx
12 toukokuun, 2021

Mobiilisovelluksen hinta – millaisissa summissa liikutaan?

Mobiilisovelluksen hintaa havainnollistava piirros.

Olisiko tarvetta omalle appille, mutta mobiilisovelluksen hinta askarruttaa? Yhtä selkeää summaa on vaikea antaa, mutta avaamme mobiilisovelluksen kehittämisen hintaa ja esittelemme muutaman konkreettisen esimerkin appien hinnoittelusta.

Mikä vaikuttaa mobiilisovelluksen hintaan?

Sille on syynsä, miksi et yleensä löydä mobiilisovelluksia tekevien yritysten sivuilta hinnastoa. Ellei yritys tee vain hyvin rajatunlaisia appeja, on todella vaikeaa antaa yksinkertaista hintataulukkoa. Sovellukset voivat olla hyvinkin erilaisia eivätkä siten ole keskenään vertailukelpoisia – myöskään hinnaltaan.

Mobiiliapplikaation hintaan vaikuttaa moni seikka:

  • tarvittavat ominaisuudet eli mitä appi tekee 
  • valittu teknologia
  • kieliversiot
  • offline-tuki eli vaatiiko sovellus toimiakseen verkkoyhteyden
  • tuetut näyttökoot eli tarvitaanko tablettiversio erikseen
  • käyttäjäryhmien määrä
  • tietoturva
  • ylläpito myös sovelluksen toteutuksen jälkeen
  • sovelluksen kompleksisuus, kuten integraatiot muihin järjestelmiin
  • sovelluksen toimittaja.

Muista, että pelkkä tekninen toteutus on vain yksi osa.

Mikä mobiilisovelluksen tekemisessä maksaa?

Jos ihmettelet, miten freelancerina toimiva mobiilikehittäjä voi tarjota sovelluksen toteutusta muutamalla tonnilla, kun muualta saat moninkertaisen tarjouksen, muista, että pelkkä tekninen toteutus on vain yksi osa.

Mobiilisovelluksen kehittämisen hinta koostuu muustakin kuin koodaajan ajasta.

Ennen kuin päästään nakuttamaan yhtäkään riviä koodia, pitää 

  • tehdä arkkitehtuurisuunnitelma ja suunnitella käyttötapaukset eli use cases sekä määritellä sovellukseen tarvittavat ominaisuudet ja toiminnallisuudet (tämän tekee yleensä sovellusarkkitehti yhdessä asiakkaan kanssa)
  • tehdä UI/UX-suunnitelma eli käyttökokemuksen ja -liittymän visuaalinen versio (tähän tarvitaan UI/UX-suunnittelijan aikaa ja osaamista)
  • tehdä paljon projektinhallinnallista työtä (projektipäällikkö on keskeisessä osassa).

Konkreettinen hinta kiinnostaa, totta kai. Tylsä vastaus: jokainen appi on erilainen. Yhtä tiettyä summaa on mahdoton sanoa. Mutta jonkinlaisen hintahaarukan voimme antaa.

Kuinka paljon appin tekeminen maksaa

Paljonko appin tekeminen maksaa?

Mobiilisovelluksen hinta liikkuu yleensä noin 10 000–50 000 eurossa. Paljon riippuu halutuista toiminnallisuuksista, valitusta teknologiasta ja toki myös projektin toteuttajasta. Isot, kansainväliset sovellustalot toteuttavat yleensä hintavampia projekteja, ja mobiiliapplikaation hinta voi kivuta satoihin tuhansiin euroihin.

Karkeasti arvioiden voisi sanoa, että noin 5 000 eurolla saa prototyypin eli käytännössä visuaalisen version sovelluksesta. Tässä vaiheessa mitään teknistä toteutusta ei siis ole tehty, vaan UI/UX-suunnittelija rakentaa sovelluksen mallityypin. 

Yksinkertaisen sovelluksen, sekä Android- että iOS-laitteille, saa alimmillaan noin 7 000 eurolla.

Mitä monimutkaisempi sovellus, sitä korkeampi hintakin on. Meidän kehittämistämme sovelluksista suurin osa sijoittuu noin 15 000–30 000 euron hintaluokkaan

Konkreettinen esimerkki applikaation hinnasta

Jos sovellus maksaa noin 20 000 euroa, niin mitä sillä rahalla oikein saa? 

Otetaan hypoteettinen esimerkki. Kukkakauppaketju haluaa appin, jonka kautta asiakkaat voivat selata myytäviä tuotteita, tilata kukkatoimituksia ja maksaa ne suoraan sovelluksessa. 

Ensinnäkin, tällä hinnalla asiakas saa koko projektin: projektinvetäjän, sovellusarkkitehdin työn, UI/UX-suunnittelijan osaamisen sekä itse koodaajan ajan. Yritys saa sovelluksen käyttöön avaimet käteen -periaatteella. Me hoidamme myös sovelluksen julkaisun sovelluskauppoihin.

Toiseksi, tämän hintaluokan sovelluksessa on jo varsin monipuolisesti toiminnallisuuksia. Appissa voisi olla esimerkiksi seuraavia ominaisuuksia:

  1. rekisteröityminen sähköpostilla, puhelinnumerolla tai Facebookin kautta
  2. käyttäjäprofiili, omat tiedot ja niiden hallinnointi
  3. tuotekatalogi, hakutoiminnallisuus ja tuotteiden selaaminen
  4. tuotteiden tilaaminen ja maksaminen
  5. lähimmät kukkakaupat kartalla ja niiden tiedot
  6. push-ilmoitukset 
  7. hallintapaneeli, jossa yritys voi ylläpitää sisältöä eli myytäviä tuotteita.

Huippuunsa hiottu prosessi mahdollistaa selkeän tarjouksen

SuperAppilla rakennamme sovellukset valmiista, jo testatuista komponenteista. 

Koska meillä on vankka kokemus appien kehittämisestä ja edistyksellinen alusta sekä toimivat komponentit, pystymme antamaan asiakkaalle tarkan ja yksityiskohtaisen tarjouksen. Ja jos jotakin tarvittavaa komponenttia ei vielä löydy, totta kai rakennamme sellaisen. 

Vaikka mobiilisovelluksen kehittäminen perustuu komponentteihin, räätälöimme jokaisen sovelluksen asiakkaan brändin näköiseksi. Miltä sovellukset näyttävät ja mitä ne tekevät? Tutustu töihimme. 

Kun sovelluksen tarpeet on määritelty, teemme tarjouksen, jossa koko projektin hinta on määritelty selkeästi.

SuperAppilla tiedät tarkalleen, mitä maksat

Yksi suuri huoli mobiilisovelluksen kehittämisessä: entä jos projekti paisuu tai venyy – ja samalla myös kustannukset karkaavat?

Ei SuperAppilla. 

Kun sovelluksen tarpeet on määritelty, teemme tarjouksen, jossa koko projektin hinta on määritelty selkeästi, komponentti komponentilta. Lue täältä tarkemmin, miten sovelluskehitysprojekti SuperAppilla etenee.

Yllätyskuluja ei tule. Jos projekti jostain syystä venähtäisi, siitä ei koidu kustannuksia asiakkaalle. Onneksi hyvällä suunnittelulla ja selkeillä komponenteilla projektien kesto on helppo ennustaa. 

Etsitkö toteuttajaa sovelluksellesi? Ota yhteyttä ja kerro ideasi.

SuperAppin toimitusjohtaja Arttu Hujanen.

Onko sinulla sovellusidea?

    Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

    Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojakäytänteemme.

    Lue myös

    Ota yhteyttä