1 huhtikuun, 2021

Oma mobiilisovellus yritykselle – kuinka se tapahtuu?

Oma mobiilisovellus yritykselle? Näin teetät kännykkäsovelluksen

Jos luet tätä, pohdit luultavasti mobiilisovelluksen hankkimista yrityksellesi. Ja jos et ole aiemmin teettänyt kännykkäsovellusta, voi koko projekti olla mysteeri. Ei hätää – me kerromme, miten homma käytännössä toimii.

Miksi oma mobiilisovellus yritykselle?

Onko sinulla jo idea sovellukselle? Olet varmaankin jo selventänyt itsellesi, miksi yritykselläsi kannattaisi olla mobiilisovellus ja mihin tarpeeseen sovellus vastaa. 

Me SuperAppilla olemme toteuttaneet lukuisia mobiilisovelluksia yrityksille. Appit voivat ratkaista varsin yllättäviä ja hyvin erilaisia haasteita: porojen seurannasta keräyspullojen panttien tarkistukseen ja kaupunkipyörien vuokraamiseen, kiinteistöjen ylläpidon tehostamisesta aina työturvallisuuden parantamiseen.

Ehkä appi voi olla ratkaisu, jota et ollut vielä edes osannut ajatella. Voit ammentaa inspiraatiota toteuttamistamme töistä.

Mitä hyötyä mobiilisovelluksesta sitten on yritykselle? Olemme tunnistaneet kolme keskeistä hyötyä, joita oma sovellus voi tuoda. 

  1. Myynnin ja markkinoinnin boostaaminen. Sovellus voi tehdä ostamisesta helpompaa asiakkaalle, parantaa asiakasviestintää ja vahvistaa brändiä. Esimerkiksi taksisovellus hyötyy näistä kaikista.
  2. Sisäisten prosessien tehostaminen. Appi voi olla suunniteltu yrityksen sisäiseen käyttöön. Se voi sujuvoittaa raportointia, tehostaa prosesseja ja pienentää kustannuksia.
  3. Johtamisen tuki. Mobiilisovelluksen avulla voidaan saada esimerkiksi parempi näkyvyys liiketoimintaan, kohentaa sisäistä viestintää sekä kerryttää ja hyödyntää big dataa.

Mitä eri vaihtoehtoja sovelluskehityksen toteuttamiseen on?

Vaihtoehtoja on useita: voit koota oman kehitystiimin, ostaa palvelun freelancerilta tai, yleensä helpoimpana vaihtoehtona, ostaa projektin mobiilisovelluksiin keskittyneeltä yritykseltä (kuten SuperAppilta!). 

Ostajan kannalta mobiilikehityksen ostaminen kokonaispalveluna on yleensä helpoin ratkaisu. Tällöin saat mobiilisovelluksen avaimet käteen -periaatteella eikä sinun tarvitse rekrytä itse mobiilikehittäjiä tai miettiä projektin eri osasia, kuten UI/UX-suunnittelua, arkkitehtuuria tai projektinhallintaa.

Tähän väliin lienee paikallaan pieni esittely. Me SuperAppilla teemme räätälöityjä mobiilisovelluksia ja mobiilioptimoituja web-sovelluksia (ns. PWA-sovelluksia) asiakkaan tarpeiden mukaan. Appit koostuvat valmiista, testatuista sekä kaikkiin laitteisiin sopivista komponenteista, jolloin mobiilisovellus valmistuu nopeasti ja helposti eikä rahaa tai aikaa haaskata. Eli kerrot vain, mitä tarvitset ja me teemme sen sinulle. Näin helppoa se on.

Ja vaikka sovellukset tehdään valmiista komponenteista, saat silti juuri haluamasi ainutlaatuisen sovelluksen. Mutta miten on mahdollista saada ainutlaatuinen sekä personoitu sovellus niin nopeasti? Se on meidän supervoimamme.

Piirretty kuva kädestä ja applikaatiosta.

Miten oman mobiilisovelluksen kehitysprojekti etenee?

Miten homma sitten käytännössä toimii? Yksinkertaista. Projektiin kuuluu neljäs vaihetta: tarve, suunnitelma, ratkaisu ja toimitus.

Tarve

Minkälaista apua tarvitaan? Sovellus koko liiketoimintasi keskiöön vai ratkaisu yksittäiseen ongelmaan? Kerro ajatuksesi meille. Miten hullu idea onkaan kyseessä, ottamalla meihin yhteyttä saamme pyörät pyörimään.

Suunnitelma

Sovellusarkkitehtimme kanssa pääset määrittämään, millaisen sovelluksen tarkalleen haluat ja mitä toimintoja se pitää sisältää. Oli kyseessä sitten chat, maksaminen tai kyydin tilaaminen, kartoitetaan juuri ne rakennuspalikat, joilla voimme tehdä sinulle täydellisen sovelluksen.

Ratkaisu

Kun suunnitelma on valmis, annamme lopullisen ehdotuksen ja kerromme mobiilisovelluksen hinnan – läpinäkyvästi ja selkeästi. Kun ehdotus on varmasti täydellinen, teemme sovelluksen valmiiksi ja brändisi näköiseksi. 

Toimitus

Valmis sovellus julkaistaan joko sovelluskauppaan tai vain sisäisesti jakoon yritykseen. Mobiilioptimoituja web-sovelluksia ei tarvitse sinänsä julkaista, sillä ne eivät ole perinteisiä sovelluskaupoista löytyviä appeja. Tämänkin jälkeen huolehdimme edelleen sovelluksen toimivuudesta, päivityksistä ja parannuksista.

Ja vielä viides ja viimeinen vaihe: nauti sovelluksesta. Näin helppoa ja yksinkertaista sovelluksen teko meillä on.

Harkinnassa oma appi? Ota yhteyttä ja räätälöidään juuri tarpeisiisi sopiva mobiilisovellus. 

Lue myös

Ota yhteyttä