5 syytä kehittää räätälöity mobiilisovellus yritykselle

MOBIILISOVELLUS YRITYKSELLE

Miten tehostaa sisäisiä prosesseja mobiilisovelluksen avulla?

Yrityksen sisäiseen käyttöön räätälöidyt mobiilisovellukset parantavat muun muassa tehokkuutta, sisäistä viestintää sekä työtyytyväisyyttä. Mobiilisovelluksilla voidaan myös automatisoida aikaa vieviä prosesseja kuten raportointia, dokumentointia sekä projektien seurantaa.

Mobiilisovelluksilla voidaan myös tehdä paljon muuta! Listasimmekin alle 5 syytä miksi yrityksesi kannattaa kehittää oma räätälöity mobiilisovellus.

Heräsinkö sinulle idea sovelluksen kehittämisestä?

1. Lisää tuottavuutta mobiilisovelluksen avulla

Mobiilisovelluksilla voidaan tehostaa yritysten erilaisia tuotantoprosesseja, logistiikka tai vaikkapa työnjohtoa. Mobiilisovellukset ovat mahdollistaneet aikaa vievien toimintojen automatisoinnin, jotta tehokkuus lisääntyisi ja liiketoiminta olisi kannattavampaa.

Kehitimme Billström Oy:lle Bilström App -nimisen mobiilisovelluksen, jonka avulla johto voi organisoida työtä ja työntekijät voivat helposti kirjata autolle tehdyt aktiviteetit ja nähdä ansaitsemansa palkan. Mobiilisovelluksen avulla sisäisten prosessien hoitaminen on helpompaa, virheellisten kirjausten määrä vähenee sekä tehokkuus lisääntyy.

Räätälöityjen mobiilisovelluksien avulla voidaankin parantaa reaaliaikaista raportointia, järjestelmällistä ja käyttäjäystävällistä dokumentointia sekä tehostaa projektien seurantaa.

Asiakkamme LUHTA / L-fashion group tarvitsi varauskalenterisovelluksen, joka toimii valtakunnallisesti ja jonka avulla voidaan helposti hallinnoida showroomeja. Loimme sovelluksen, jolla voidaan luoda showroomeja sekä tehdä ja käsitellä niiden varauksia prioriteettijonon mukaisesti. Showroomien esillepanoja voidaan tarkastella ja päivittää helposti sekä tehdä ilmoituksia tärkeistä päivityksistä. Lisäksi sovelluksen avulla voidaan luoda raportteja showroomien käytöstä.

Mobiilisovelluksen avulla LUHTA pystyy nyt seuraamaan varauksia ja tekemään raportteja helpommin suoraan mobiilisovelluksen avulla.

2. Paranna sisäistä viestintää organisaatiossa

Sisäinen viestintä yrityksessä on vuorovaikutusta yksilöiden sekä koko organisaation välillä digitaalisesti ja kasvokkain. Sujuva ja tehokas työskentely edellyttää jatkuvaa yhteistyötä ja tiedonvaihtoa yksilöiden kesken.

Mikäli tiedonkulku organisaatiossa ei toimi, voi siitä seurata tehottomuutta, virheitä ja työntekijöiden tyytymättömyyttä. Sisäistä viestintää onkin tärkeää kehittää yrityksessä niin ihmisten hyvinvoinnin kuin myös kannattavuuden näkökulmasta.

Yritykselle räätälöity mobiilisovellus voi olla ratkaisu yrityksen sisäisen viestinnän kehittämiseen.

Valmet Automotive Oy on yksi maailman johtavista autoteollisuuden palveluntarjoajista. Kehitimme Valmet Automotive Oy:lle räätälöidyn sovelluksen, jonka avulla voidaan tavoittaa työntekijät ja tuoda yrityksen sisäinen viestintä 2020-luvulle. 

Sovelluksella haluttiin erityisesti  tehostaa sitä, että työntekijät saavat helposti tietoa, kuten tiedotteita, ilmoituksia ja muita ajankohtaisia asioita. Tällä hetkellä sovellus on globaalissa käytössä ja sisältö on tehdaskohtaista. Sovelluksen avulla Valmet Automotive on saanut parannettua globaalin yrityksen sisäistä viestintää huomattavasti.

3. Vahvista liiketoiminnan kehitystä sovelluksen tuottaman datan perusteella

Tuntuuko, että yrityksen liiketoiminnan lukujen ja mittareiden hallinta on monimutkaista? Onko yrityksellänne liiketoiminnan mittareita, joita haluttaisiin seurata tehokkaammin?

Mobiilisovelluksen avulla tieto voidaan helposti kerätä vaikkapa liikkeellä ollessa ja esittää graafisesti sovelluksen sisällä.

Liiketoiminnan kehittämisessä räätälöity mobiilisovellus helpottaa esimerkiksi päivittäistä seurantaa kuten tuotantoprosessin seurantaa tai varastotilanteen hallintaa.

Posti Kiinteistöt etsi ratkaisua kiinteistöjen kunnossapitoon liittyvien töiden parempaan raportointiin ja seurantaan. Raportoiduista ylläpitotöistä jäi usein epävarmuus, että menivätkö ne perille oikeaan osoitteeseen ja tulevatko havainnot korjatuksi.

Niinpä kehitimme Posti Kiinteistöille räätälöidyn mobiilisovelluksen kiinteistöjen kunnossapidon tueksi. Nyt käyttäjät voivat tehdä kiinteistöihin liittyviä havaintoraportteja. Raportit menevät suoraan kiinteistöjen ylläpitäjän järjestelmään ja raporttien tila päivitetään automaattisesti sovelluksen käyttäjälle.

"SuperAppin kanssa löysimme erinomaisen ratkaisun kiinteistöjen ylläpitoon ja saimme projektin aikana jopa parannettua alkuperäistä ratkaisua SuperAppin ansiosta."

– Jarkko Ämtö, Toimitusjohtaja, Posti Kiinteistöt

Inspiraatiota toteuttamistamme mobiilisovelluksista?

SuperAppin kehittämiä mobiilisovelluksia.

4. Paranna työturvallisuutta sovelluksella

Yrityksen liiketoiminnan tehokkuuden näkökulmasta on tärkeä huomioida myös työntekijöiden työturvallisuus ja työtapaturmien ehkäisy, sillä työturvallisuuteen liittyvät asiat saattavat aiheuttaa työyhteisössä tyytymättömyyttä, vaaratilanteita ja tehottomuutta työnteossa. 

Stora Ensolla oli tarve parantaa tehtaiden työturvallisuuden raportointia ja työturvallisuudesta viestimistä niin, että huomioitaisiin sekä monikielinen työympäristö, että eri tehtaiden erityiset olosuhteet ja voitaisiin näin ollen parantaa työturvallisuutta.

Toteutimme Stora Enso Oyj:lle Mill Master -mobiilisovelluksen, jonka henkilöstö otti erittäin hyvin ja innokkaasti vastaan. Näin Stora Enso sai parannettua työntekijöiden hyvinvointia lisäämällä tehoa ja tarkkuutta työturvallisuuteen mobiilisovelluksen avulla.

Stora Enson mobiilisovellus Mill Master.

5. Paranna työtyytyväisyyttä mobiilisovelluksen avulla

Tarvitseeko organisaatiosi työkaluja työntekijöiden hyvinvoinnin parantamiseen? Oletteko tutustuneet hyvinvointia tukeviin sovelluksiin työpaikallanne?

Hybridityö, etätyö, ylityöt ja hallitsemattomat tehtävänannot asettavat haasteita työntekijöiden hyvinvoinnille. Organisaatiot pyrkivät parantamaan hyvinvointia ja työssä jaksamista monin eri keinoin. Yksi tapa parantaa työhyvinvointia on sovelluksen käyttöönotto työyhteisössä.

Sovellus onkin erinomainen työkalu kattavan hyvinvoinnin edistämiseen, yhteisöllisyyden luomiseen ja työtyytyväisyyden saavuttamiseen. Työhyvinvoinnin kannalta on myös tärkeää, että työntekijöiden tyytyväisyyttä mitataan ja analysoidaan tehokkaasti.

Asiakkaamme Nitro Games tarvitsi työajanseruantajärjestelmän, joka olisi palkitseva ja helppokäyttöinen niillekin, jotka eivät excel-taulukoista niin syty ja jonka avulla työntekijöiden tyytyväisyyttä voitaisiin seurata.

Loimme Nitro Gamesin työntekijöille sovelluksen, joka sopii peliyhtiölle paremmin kuin hyvin: pelillistetyssä työajankirjausjärjestelmässä tallentuvat sekä työtunnit että päivän fiilis hauskasti ja helposti. Työntekijöiden kirjaamat tiedot viedään taustajärjestelmään, jossa niitä voidaan käsitellä ja analysoida.

"Teimme SuperAppin kanssa työajan seurantaan järjestelmän. Markkinoilla ei ollut valmiina tarpeisiimme soveltuvaa ratkaisua, mutta SuperApp ymmärsi heti tarpeemme ja tarjosi meille niitä vastaavan toteutuksen käsityönä. Yhteistyö oli sujuvaa ja lopputulos oli sovitun mukainen ilman turhaa säätämistä."

– Jussi Tähtinen, Nitro Games Oyj:n CEO & Co-founder

SuperAppin toimitusjohtaja Arttu Hujanen.

Onko sinulla mobiilisovellusidea?

    Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.


    Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojakäytänteemme.

    Ota yhteyttä