21 syyskuun, 2021

Räätälöity työajanseuranta-app voi tehdä muutakin kuin tuntikirjauksia

Räätälöity tuntikirjaus-app

Työajanseuranta on yrityksen velvollisuus – se on ihan lakiin kirjattu. Miten tehdä tehtyjen työtuntien seuraamisesta helppoa ja sujuvaa koko yrityksen kannalta? Esimerkiksi mobiililla työajanseuranta-appilla. Se kun kulkee aina taskussa mukana.

Miksi mobiilisovellus eikä vain sähköistä työajanseurantaa selaimessa?

Työajanseurantaan on useita ratkaisuja. On sitä varten tehtyä sähköisiä järjestelmiä, erilaisia mobiilisovelluksia, perinteisiä kellokortteja ja vanhoja kunnon Excel-taulukoita. 

Digitaalisuus on nykyaikaa, joten jonkinlainen sähköinen ratkaisu olisi hyvä olla. Mikä vika on Excel-taulukossa tai selaimella toimivassa ohjelmistossa?

Mobiilisovelluksessa on se hyvä puoli, että puhelin kulkee melkeinpä jokaisen matkassa.

Mobiililaite (eli käytännössä yleensä puhelin) sopii paremmin eri luonteisiin töihin. Toimistotöitä tekevälle tietokone ja sähköinen työajanseuranta – tai vaikka Excel – on toki kätevä, mutta entäs vaikkapa työmaalla tai tehdasympäristössä työskentelevälle? 

Mobiilisovelluksessa on se hyvä puoli, että puhelin kulkee melkeinpä jokaisen matkassa. Sillä saa kirjattua nopeasti sekä tehdyt tunnit että muut tarpeelliset tiedot, kuten raportit päivän töistä tai vaikkapa sairauspoissaolot. 

Toisaalta jos tuntuu, että sovelluksen käytön pitäisi onnistua myös tietokoneella, voidaan se mahdollistaa. Perinteiselle mobiilisovelluksen rinnalla vaihtoehtona on ns. PWA- eli web-sovellus, joka toimii näppärästi sekä puhelimella että tietokoneella. Lue täältä lisää PWA-sovelluksista.

No entäs miksi räätälöity tuntikirjaus-app eikä valmisratkaisua?

Eihän räätälöity työajanseurantasovellus tietenkään sovi jokaiselle yritykselle. Valmiit tuntikirjaussovellukset tai sähköiset järjestelmät voivat olla ihan riittäviä, ja useimmiten ovatkin. 

Pienelle yritykselle saattaa ihan pelkästään räätälöidyn appin hinta tulla vastaan. Kustomoitujen sovellusten hinnat liikkuvat noin 10 000–30 000 euron välillä. Tosin simppelin työajanseurantasovelluksen voi saada helposti edullisemminkin.

Räätälöityyn sovellukseen voidaan lisätä erilaisia ominaisuuksia.

Mutta. Kun valmisratkaisut eivät taivu yrityksen tarpeisiin tai sovellukseen halutaan vähän ekstraa, on oma appi hintansa väärti. 

Räätälöidyn sovelluksen etu on juurikin räätälöitävyys. Appiin voidaan lisätä erilaisia ominaisuuksia. Muutamia ideoita toteuttamistamme sovelluksista:

Tuodaanko yrityksenne työajanseuranta mobiiliin? 

Kuulostaako tämä yhtään tutulta: päivän päätteeksi tehtyjen tuntien kirjaaminen unohtui ja läppäri on jo suljettu. Eeeh, väsyttää, kirjaan sitten huomenna? Tai ensi viikolla… Puhelin sen sijaan on aina lähellä (vaikka saattaa se tuntikirjaus silti laiskottaa).

Jos teidän yrityksenne työajanseurannan tarpeisiin voisi istua mobiilisovellus, laita viestiä tulemaan ja suunnitellaan juuri teille sopiva sovellus. 

SuperAppin toimitusjohtaja Arttu Hujanen.

Onko sinulla mobiilisovellusidea?

    Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.


    Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojakäytänteemme.

    Lue myös

    Ota yhteyttä